Црна Гора: Откривен до сада највећи засад марихуане

Срна
Foto: МУП Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Највећи засад марихуане у Црној Гори до сада откривен је у општини Цетиње на породичном имању лица чији су иницијали М.Г, које је ухапшено, саопштено је из Управе полиције.

На имању М.Г. у насељу Рваши пронађено је седам већих плантажа на којима су били засади 3.346 стабљика марихуане, висине до два метра, као и 347 саксија са засадима марихуане.

Претресом породичне куће пронађена је и већа количина марихуане која је била спремна за продају, као и ловачки карабин са два комада муниције.

Прерадом и продајом марихуане осумњичени би добио вешемилионски износ новца чиме је спријечено да наведена дрога буде кријумчарена како на територији Црне Горе тако и према земљама региона.

Дрога је откривена у акцији кодног назива "Двоглед", коју су спровели службеници Центра безбједности Подгорица.

Ово је трећа пљенидба са такозваних плантажа током којих су процесуиране четири особе осумњичене да су узгајале марихуану на својим породичним имањима.

М.Г. је осумњичен да је извршио кривично дјело неовлаштена производња, држање и стављење у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана