Црна Гора: До Квон ће бити смјештен у прихватилиште за странце

Tанјуг
Foto: РТЦГ

ПОДГОРИЦА - Јужнокорејски држављанин До Квон биће смјештен у прихватилиште за странце, саопштио је данас његов адвокат Горан Родић, након што је Јужнокорејац јутрос напустио затвор у Спужу.

Родић је навео да је данашње поступање према његовом клијенту у Управи полиције незаконито, додавши да ће се жалити Управном суду, преноси РТЦГ. 

Према његовим ријечима, саслушање До Квона у Управи полиције трајало је пет сати. 

„Наш клијент је, по судској одлуци, требало да поступак екстрадиције чека и брани се са слободе јер је суд одредио мјеру којом му се одузима путна исправа. Међутим, изгледа да је стигло неко наређење као што је стигло и наређење за претходна два дана за поступање Врховног државног тужилаштва и хитно поступање Врховног суда Црне Горе у овом предмету, а подлога је свакако незаконито поступање и по том незаконитом данашњем решењу До квон ће бити смјештен у прихватилиште“, рекао је Родић. 

До Квон је јутрос напустио затвор у Спужу, након што му је истекла затворска казна од четири мјесеца због фалсификовања личних исправа, после чега је спроведен до инспектора за странце. 

До Квон и његов пословни партнер Чанг Јун су ухапшени 23. марта прошле године на подгоричком аеродрому када су са лажним пасошима покушали да отпутују приватним авионом за Дубаи.  

Због фалсификовања пасоша у Црној Гори, осуђени су на по четири мјесеца затвора. 

Јужна Кореја потражује До Квона због кривичних дјела непоштено трговање, превара и кршење јавне понуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана