Ћирилица и на Универзитету Црне Горе

Srna
Foto: SN CG

ПОДГОРИЦА - Прихваћена је иницијатива Српског националног савјета Универзитета Црне Горе за постављање табли на ћириличном писму на згради Ректората ове Универзитета и на свим универзитетским јединицама.

Српски национални савјет Црне Горе упутио је захтјев ректору Владимиру Божовићу и предсједнику Управног одбора Универзитета Црне Горе Рајки Глушици за постављање ћириличних табли на универзитетским јединицима.

У одговору Универзитета Црне Горе, који је потписао ректор Владимир Божовић, наведено је да овај захтјев сматрају оправданим, у складу са Уставом Црне Горе.

"Међутим, имајући у виду да у оквиру Универзитета постоје 24 организационе јединице и да је за реализацију иницијативе потребно вријеме, ангажовање људских и материјалних ресурса, обавјештавамо Вас да ћемо у најкраћем року приступити реализацији захтјева", додају из Универзитета.

Из Српског националног савјета поручили су да ће наставити ову активност и према свим другим државним институцијама које су из нехата или намјере изоставиле у својим називима ћирилично писмо које је Уставом нормирано као равнопра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана