Четири градоначелника жупанијских средишта реизабрани у првом кругу

Срна
Четири градоначелника жупанијских средишта реизабрани у првом кругу

ЗАГРЕБ - Четири градоначелника жупанијских средишта у првом кругу локалних избора у Хрватској обезбиједила су још један четворогодишњи мандат, а у другом кругу још један мандат настојаће да освоји 11 садашњих градоначелника, подаци су Државне изборне комисије.

Градоначелник Крапине остаје Зоран Грегуровић из ХДЗ-а, у Вировитици Ивица Кирин из исте странке, Мишел Јакшић /СДП/ остаје градоначелник Копривнице, као и Дарио Хребак из ХСЛС-а у Бјеловару, који су јуче добили натполовичну већину гласова.

У Великој Горици градоначелник ће сљедеће четири године бити садашњи вршилац дужности градоначелника Крешимир Ачкар из коалиције коју предводи ХДЗ, а ова странка освојила је и мјесто градоначелника Пожеге пошто је Жељко Главић у првом кругу добио 51,13 одсто гласова.

У граду Загребу у други круг иду Томислав Томашевић /Можемо!/, који је у првом кругу освојио 45,15 одсто и Мирослав Шкоро /Домовински покрет/, који је освојио 12,16 одсто гласова.

У Сплиту у други круг иду Ивица Пуљак /Центар/, који је освојио 26,82 одсто и Вице Михановић /ХДЗ, који је у првом кругу освојио 23,23 одсто гласова.

У Осијеку у други круг иду Иван Радић, којег подржава листа предвођена ХДЗ-ом, а противкандидат му је Берислав Млинаревић /ДП, Мост/. Радић је освојио 38,69 посто, а Млинаревић 19,63 одсто гласова.

За мјесто градоначелника Ријеке у другом кругу бориће се Марко Филиповић, којег подржава листа предвођена СДП-ом, и независни кандидат Давор Штимац. Филиповић је у првом кругу освојио 30,25 одсто, а Штимац 16,10 одсто гласова.

У Вуковару у други круг избора за градоначелника иду садашњи градоначелник Иван Пенава /НЛ/, који је освојио 43.8 одсто гласова, а противкандидат ће му бити Никола Мажар /ХДЗ/, који је освојио 24.81 посто гласова.

У Дубровнику ће се за двије седмице за мјесто градоначелника борити садашњи градоначелник Мате Франковић /ХДЗ/, који је у првом кругу добио 36,87 одсто гласова и Пере Вићана /ДДС/, који је у првом кругу освојио 13,54 одсто гласова. /крај/аб

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана