Булатовић: ДФ ће предложити разрјешење Ђукановића

Srna
Foto: skupstina.me

Демократски фронт /ДФ/ предложиће покретање поступка за разрјешење црногорског предсједника Мила Ђукановића, најавио је посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Предраг Булатовић.

Ђукановић је у уторак, 20. септембра, поднио приједлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе и није прихватио приједлог да се мандат за састав владе повјери Миодрагу Лекићу.

- ДФ је дао приједлог за покретање поступка за утврђивање да ли је Ђукановић повриједио Устав, односно за разрјешење предсједника - рекао је Булатовић на сједници Скупштине.

Булатовић је током расправе са Николом Ракочевићем из ДПС-а прочитао шта је Ђукановић навео у писму предсједници Скупштине Црне Горе Данијели Ђуровић, ко је присуствовао консултацијама, ко се није одазвао.

- Уставна одредба није испоштована, није позвао на консултације Миодрага Лекића, Горана Даниловића, Максима Вучинића - навео је Булатовић.

Он је додао да је лажна теза да су били потребни потписи за мандатара.

- Ми имамо јасну већину. Позивам Ђукановића и разумне људе из ДПС-а да га убиједе да повуче захтјев за распуштање Скупштине и ако жели мир и дијалог у Црној Гори да да мандат Лекићу - поручио је Булатовић.

Устав Црне Горе предвиђа да поступак за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав може покренути Скупштина, на предлог најмање 25 посланика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана