Букинг најављује рекордну сезону у Црној Гори

Агенције
Букинг најављује рекордну сезону у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Директор Центра за истраживање и развој туризма Петар Голубовић рекао је јуче да према букингу, који је кренуо раније, најавама тур-оператора и попуњености хотела у периоду предсезоне, али и током цијеле године, може се рећи да су очекивања да ће Црна Гора имати једну веома успјешну туристичку сезону, можда чак и рекордну у сваком смислу.

Голубовић је нагласио да је у Црној Гори велики број мјеста отворено у домену угоститељства и хотелијерства и генерално у туристичкој сфери. Истакао је да су хотелски ланци већ увезли значајан број радне снаге.

- Када говоримо о радној снази треба напоменути да долазе људи из далеких земаља, из Непала, Индонезије, Филипина... - казао је Голубовић.

Голубовић је казао да није ни чудо да из Црне Горе људи иду да раде у Хрватску када се чује да је сатница чишћења апартмана 20 евра, док је ситуација у Црној Гори другачија.

- Код нас је отприлике сатница чишћења апартмана од осам до десет евра, уколико немате неког ко је ангажован током цијеле сезоне - казао је Голубовић.

Нагласио је да се чини да је организација приватног смјештаја боља у сусједним земљама, првенствено у Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана