Божиновић: Појачан надзор границе са БиХ

Срна
Божиновић: Појачан надзор границе са БиХ

Загреб - Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић изјавио је да је појачан надзор хрватске полиције на граници са БиХ код Велике Кладуше, иако није примијећено појачано кретање илегалних миграната према Хрватској.

“На том дијелу границе постављено је седам радарских система, у току је набавка мобилних камера и око 40 возила заједно са псима за детекцију кретања на тешко проходним теренима”, рекао је Божиновић новинарима у Загребу.

Он истиче да хрватска полиција на граници стално подиже спремност и ефикасност, уз констатацију да је, што се тога тиче, Хрватска сигурна, а биће и још сигурнија, пренијели су хрватски медији.

У објекту “Мирал” у Великој Кладуши, у коме су смјештени мигранти, јуче се догодио велики пожар који је захватио неколико просторија са 247 кревета.

Повријеђено је неколико миграната, којима је пружена је медицинска помоћ, а неки су задржани у бихаћкој и сарајевској болници.

У овом центру смјештено је скоро 670 особа. Након пожара, мигранти су смјештени у шаторе док не буду саниране просторије у објекту “Мирал”. /крај/сђп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана