Бивши сарадник Дарка Шарића "пао" у Загребу: Познат по филмском бјекству

Г.С.
Бивши сарадник Дарка Шарића "пао" у Загребу: Познат по филмском бјекству

ЗАГРЕБ - Држављанин Црне Горе (46) ухапшен је у центру Загреба према потјерници Интерпола Аргентине због покушаја кријумчарења дроге, саопштила је данас загребачка полиција.

Ухапшен је, како сазнају хрватски медији, Драшко Вуковић, бивши сарадник црногорског наркобоса Дарка Шарића.  Вуковић је, како наводе, ухапшен у изнајмљеном стану у центру Загреба након што је полиција дошла до сазнања да ту борави страни држављанин за којим је расписана међународна потјерница.

Хапшење се догодило у суботу, 28. јануара, а држављанин Црне Горе је из полиције одведен у Жупанијски суд у Загребу ради покретања екстрадиционог поступка. Приведен је на основу Интерполове потјернице из 2009. године, а терети се за дилање скоро 500 килограма кокаина.

Драшко Вуковић био је свједок сарадник у другостепеном поступку који се водио против групе Дарка Шарића и осталих оптужених за шверц 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Европу. Ухапшени су у великој акцији кодног имена Балкански ратник.

Свједочио је о томе како су шверцали велике количине кокаина, да је сарађивао с Драганом Дудићем Фрицом и Анатазијем Мартинићем, али не и Шарићем, иако је раније дао исказ у којем је тврдио да Шарић био неприкосновени вођа.

- Дрогу смо убацивали на гумене чамце, а с чамаца је избацивали негдје између Уругваја и Аргентине, а онда убацивали у контејнере и укрцавали на прекоокеанске бродове - рекао је Вуковић на суђењу.

Вуковић је средином фебруара 2007. године ухапшен у Копенхагену с 38 килограма кокаина вриједног неколико милиона евра, заједно с још двојицом Срба, а сви су код себе имали хрватске пасоше.

Крајем марта 2007. године успио је побјећи данској полицији током пребацивања у затвор, а у уличној борби у центру Копенхагена рањено је 11 полицајаца.

Вуковић је побјегао у сачекуши аутомобила у којем је био, а акцију су наводно организирали његови сарадници из наркокартела који су направили засједу полицијског возила. Дански медији тада су писали да је ово ослобађање било “најбруталније и најпрофесионалније у данској историји”.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана