Бивши оперативац АНБ пронађен мртав у стану у Подгорици

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Бивши функционер Агенције за националну безбједност (АНБ) Лука Булатовић пронађен је мртав у једном стану, у подгоричком насељу Момишићи, потврђено је незванично подгоричким Вијестима.

Према тим информацијама, највероватније је реч о самоубиству, на шта указује чињеница да је наводно пронађено опроштајно писмо. Упркос томе, тим предметом сада руководи Специјално државно тужилаштво (СДТ).

"Постоји основања сумња да је почињено дј ело из наше надлежности", рекао је Вијестима саговорник из тужилаштва којим руководи Миливоје Катнић. Он није прецизирао о чему је реч. Увиђај је у току.

 Булатовић је током фебруара у својству грађанина давао исказ у Специјалном полицијском ођељењу, а у склопу истраге СДТ-а због незаконитог праћења и прислушкивања политичара и новинара... Оптужница у том случају подигнута је против доскорашњег шефа тајне службе Дејана Перуничића и службеника АНБ-а Срђана Павићевића.

Булатовић је био дугогодишњи високопозиционирани оперативац службе, а смјењен је након доласка Дејана Вукшића на чело Агенције.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана