Амфилохје: Црква отворена за дијалог о Закону о слободи вјероисповијести

Срна
Амфилохје: Црква отворена за дијалог о Закону о слободи вјероисповијести

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да је Црква је отворена за дијалог о Закону о слободи вјероисповијести, али је власт у Црној Гори та која је навикла на монолог.

"Ми смо отворени за дијалог, Црква је по својој природи црква дијалога. Они су увели монолог, а навикли су то од својих учитеља", навео је митрополит Амфилохије у синоћњој "Интернет литији" Радија "Светигора".

Његово високопреосвештенство је поручио да послије Петровдана немају шта да очекују од власти и додао да се, ипак, надају да ће Скупштина укинути спорне одредбе закона.

Према његовим ријечима, власт у исто вријеме припрема изборе и користи вирус корона да остане на власти.

Митрополит Амфилохије је истакао да се не би изненадио да велики број оних, који су досад гласали за "ту власт" то престану да чине на предстојећим изборима, а онима који вјерују у Бога препоручио да не гласају за оне који се "тако односе према Црној Гори".

"Предсједник је рекао да ће побиједити Српску православну цркву. Како да побиједи Цркву Божију? Црква побјеђује, побјеђује правда, љубав", поручио је Његово високопреосвештенство.

Митрополит Амфилохије је напоменуо да је поистовјећивање Цркве са нацијом створило "секте које постоје", наводећи да је и група српских националиста, који поистовјећују Цркву са нацијом, такође одрасла у периоду марксизма и да производи "ту другу групу националиста".

"Ни једни нити други не знају шта је Црква", поручио је митрополит Амфилохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана