Амфилохије: Литије нису политички скупови

Срна
Амфилохије: Литије нису политички скупови

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да литије у црногорским градовима нису политички скупови и да такве оцјене црногорског предсједника Мила Ђукановића нису тачне.

“Ако он ово назива поличким скупом, онда он не зна, а није чудо да не зна, јер није ни крштен”, казао је Амфилохије новинарима у Подгорици.

Митрополит је рекао да неће прихватити преговоре о примјени Закона о слободи вјероисповијести, јер је тај акт, како је навео, стид и срам Црне Горе.

На питање да ли то значи да прихвата преговоре једино ако се Закон повуче, Амфилохије је потврдно одговорио.

“Апсолутно. Како да разговарамо о једној лажи, о неправди, која је стид и срам Црне Горе. Најсрамније нешто што се у Црној Гори догодило то је тај закон. Ми не можемо да разговарамо о томе. То је и њему речено. Ако хоће, он може против народа”, нагласио је Амфилохије.

Он је истакао да о безакоњу и отимању светиња нема разговора и да власт може да изврши насиље.

“Очигледно да овај народ насиље не прихвата и не призива. Политичари нека воде своју политику, ово је божији скуп”, рекао је Амфилохије и додао да народ позива на разум, љубав и разумијевање.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да неће повући Закон о слободи вјероисповијести, а масовне протесте због његовог доношења, рекао је да види као политичке, “обучене” у црквено рухо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана