Амерички генерал: Срби више нису проруски

Г.С.
Амерички генерал: Срби више нису проруски

Подгорица - Фредерик Бен Хоџис, бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, каже и да од нове црногорске власти очекује да испуни своје обавезе према НАТО.

Бен Хоџис, који је тренутно сарадник вашингтонског Центра за анализу европске политике (ЦЕПА), каже и да се од било које земље савезнице НАТО-а којој буде повјерено чување осјетљивих података црногорских служби очекује да те податке заштити, преноси Спутњик.

Бивши амерички генерал је увјерен да ће нова власт, када су у питању обавезе према НАТО-у, заузети “сталожен, практичан став и испунити своје обавезе као чланица Алијансе”.

“Људи нешто практичније виде и раде кад су заправо на власти и осјећају пуну одговорност”, рекао је Хоџис за “Побједу”, коментаришући приступ нове парламентарне већине НАТО интеграцијама.

Хоџис, када су у питању просрпске партије, које не подржавају чланство Црне Горе у НАТО, каже да Србе у било ком дијелу Балкана више не види као нужно проруске

“Већина њих схвата да њихова ‘оданост’ Кремљу током протеклих деценија уопште није побољшала њихов квалитет живота или прилике. Због тога и Вучић заузима дугорочан приступ западним интеграцијама. На овај начин сви људи на Балкану могу побољшати свој квалитет живота и показати како млади могу достићи свој потенцијал”, истиче Хоџис.

Упитан да ли се промјеном власти створио простор за поновно руско дјеловање у Црној Гори, Хоџис одговара да ће Кремљ увијек покушавати тако нешто, преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана