Аџић: Онај ко је прекинуо крвави пир на Цетињу не треба да одговара, биће испитано поступање полиције током пуцњаве

Срна
Аџић: Онај ко је прекинуо крвави пир на Цетињу не треба да одговара, биће испитано поступање полиције током пуцњаве

ПОДГОРИЦА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Црне Горе формираће комисију која ће детаљно испитати сваки корак који је полиција предузела у вези са трагичним догађајем на Цетињу у коме је Вук Бориловић убио 10 особа, изјавио је ресорни министар Филип Аџић.

 

Он је навео да се у јавности појавило много дезинформација, додајући да ће сви који су били на лицу мјеста моћи ће да посвједоче о томе ко је како поступао.

-Наши органи унутар Управе полиције и МУП-а испитиваће поступање припадника полиције - рекао је Аџић за Радио-телевизију Црне Горе.

Он је додао да се има утисак да се у јавности неправедно избјегава чињеница да је један полицајац само пуком срећом избјегао смрт.

Говорећи о Ненаду Калуђеровићу, који је у јавности помињан као особа која је убила Бориловића и који је након саслушања у Тужилаштву пуштен, Аџић је рекао да он не би требало да одговара у оваквој ситуацији „када је спријечио крвави пир“.

Он је навео да је свима јасно колико је Калуђеровић храбар, али да његову храброст не мора нико истицати преко друштвених мрежа.

-Поздрављам реаговање Тужилаштва када је ријеч о саслушању Калуђеровића. Мислим да не би требало да одговара нико ко одреагује у ситуацији када особа насумично убија - рекао је Аџић.

Он сматра да није оправдано етикетирати човјека и стављати му на терет убиство, па чак и у овим околностима.

-Ми до данас немамо потврду ниједног очевица, нити изјашњење самог Калуђеровића да је он то урадио - рекао је Аџић.

У пуцњави у цетињском насељу Медовина у близини Владиног дома, у петак, 12. августа, убијено је 11 особа, међу којима и нападач Вук Бориловић, док је шест рањено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана