Абазовић: Смјена Ђукановића логичан слијед догађаја

СРНА
Абазовић: Смјена Ђукановића логичан слијед догађаја

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је вечерас да је смјена предсједника Црне Горе Мила Ђукановића логичан слијед догађаја и да он више не може да узурпира власт.

"Ми треба да делегитимишемо његову позицију ако он настави да упорно одбија дати мандат /за састав владе/. Мој апел је да изаберемо четворо судије Уставног суда, одблокирамо тај процес и да сачекамо у ових мјесец дана да се расплете овај галиматијас. Уколико Ђукановић повуче неки радикалан потез, онда он легитимише и нас да као парламентарна већина реагујемо", рекао је Абазовић.

Он је истакао да је мандат предсједника још шест мјесеци, а парламенту још двије године и да Ђукановић не може из те позиције делегитимисати Скупштину.

"Ми ћемо одговорити ако покуша. Док год нас је 41, све је ок. Док год имамо Владу, па и у техничком мандату. Ђукановић је у офанзиви и због тога та реторика. Ускоро ће предсједнички избори", рекао је Абазовић за "Прва ТВ".

Абазовић је истакао да је очекивано да Ђукановић даје изјаве о њему да је руски и српски агент и да такве изјаве углавном дају људи који су на крају политичке каријере.

"Нећу рећи да иза Ђукановића стоје суперсиле, већ да иза њега стоји организовани криминал. Ђукановићу не остаје ништа друго него да своју политичку братију брани оптужујући друге да нападају државне интересе", додао је Абазовић.

Посланици црногорског парламента требало је јуче да расправљају о приједлогу предсједника државе Мила Ђукановића за скраћење мандата Скупштини, али до расправе није дошло јер дневни ред ванредне сједнице није усвојен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана