Абазовић се нада да ће Црна Гора добити новог предсједника

Танјуг
Абазовић се нада да ће Црна Гора добити новог предсједника

ПОДГОРИЦА- Предсједник владе у техничком мандату Дритан Абазовић казао је данас да се нада да ће Црна Гора на предсједничким изборима добити новог предсједника и да би било добро да то буде неки заједнички, како је казао, грађански кандидат.

Говорећи о поновним преговорима о формирању владе са парламентарном већином од 30. августа 2020. године, казао је да је спреман да чује приједлог ако га неко има.

Премијер је казао да није преокупиран предсједничким изборима и додао да ће се о томе накадно изјаснити и органи његовог покрета.

“Најважније је да Црна Гора добије новог предсједника и да то буде неки заједнички грађански кандидат. То би било одлично. Значајно би било и да то буде дама”, казао је Абазовић, пренио је портал РТЦГ.

Истакао је да је сигуран да ће Црна гора добити  новог предсједника за којег се нада да ће бити кооперативнији у остваривању националних интереса.

Коментаришући поновне преговоре о формирању владе са парламентарном већином од 30. августа 2020. године, које предлаже ДФ, казао је да је спреман да чује приједлог ако га неко има.

“Ако постоји конкретни приједлог како би то требало да изгледа више сам него вољан и спреман да чујем. Само да не причамо у облацима”, рекао је Абазовић.

Нагласио је да прије одласка на изборе треба изабрати Уставни суд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана