Абазовић: Сарадња са Србијом и Вучићем никад није била боља

Танјуг
Абазовић: Сарадња са Србијом и Вучићем никад није била боља

ЊУЈОРК - Предсједник владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић оцијенио је данас да сарадња те земље са Србијом и предсједником Александром Вучићем никада није била боља, али да има простора за даља побољшања.

“Ми идемо ка томе, ка нормализацији односа. Нисмо чекали, ја сам одмах након формирања Владе пошао у званичну посјету Београду. Та посјета је била врло добра, већ смо ријешили једно питање које је било некоректно, а то је беспотребно задржавање црногорских посланика на граници, али имамо да ријешимо и друга питања, али вјерујем да све то иде у добром правцу”, истакао је Абазовић током данашњег разговора у Њујорку са представницима медијских кућа из Црне Горе, нашег региона и Европе, а пренијела Адриа ТВ.

Абазовић је рекао да би Црна Гора требало што прије да именује и амбасадора у Београду.

“Осјећам да све иде у добром правцу. Наша комуникација је врло пријатељска и коректна и мислим да ће се одразити и на нову владу Србије”, казао је он.

Такође је рекао да навија да Црна Гора постане дио Отвореног Балкана и подржао је иницијативу Адриа ТВ да се на маргинама наредне Генералне Скупштине Уједињених нација, учесници и придружени чланови иницијативе Отворени Балкан представе у Њујорку заједничким догађајем.

“Ја сам неко ко подржава идеју Отвореног Балкана. Свака иницијатива која води ка већој сарадњи држава региона и самим тим води ка неком помирењу за мене је прихватљива. Потпуно је за мене неважно како се нека иницијатива зове или ко је иницирао ту иницијативу”, казао је Абазовић.

Како је рекао, идеја Отвореног Балкана је добра, а додао је и да би волио да види фелксибилније границе између свих држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана