Абазовић: Очекујем нову владу до 8. новембра

Танјуг
Абазовић: Очекујем нову владу до 8. новембра

ПОДГОРИЦА - Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић казао је да је задовољан динамиком преговора о формирању нове црногорске владе и очекује да ће бити формирана до 8. новембра.

Абазовић је рекао да је одлука Бошњачке странке о неуласку у нову владу за њега очекивана, али да поштује другачије мишљење чланова Главног одбора БС да на искрен позив одговоре негативно.

Он је подгоричким ''''Вијестима'''' рекао да је одлука легитимна и да и даље постоји могућност за сарадњу.

"Нова влада ће имати Бошњаке и Албанце. Нико не полаже тапију да представља одређене народе. Остаје испружена рука свим мањинским партијама", нагласио је он.

Абазовић је казао да у појединим ресорима одлазеће Владе долази до уништавања документације и да се тренутно користи вакум да би се запошаљавало и појединцима обезбједиле боље позиције.

Лидер платформе "Црно на бијело" није могао да потврди нити да демантује информацију да је он кандидат за министра одбране.

Он је рекао да би, кад би био министар одбране, одмах повукао одлуку да планина Сињајевина буде војни полигон и да ће, без обзира на то ко буде на челу ресора одбране, морати да повуче спорну одлуку.

Додао је да је риједак сучај као што је то са одлазећим министром одбране Предрагом Бошковић да неко у оваквој ситуацији урушава углед једне институције.

Абазовић је, коментаришући изјаву Здравка Кривокапића, мандатара за састав нове владе када је цитирајући краља Николу истакао да је Црна Гора српска држава и снимак на коме Кривокапић љуби српску заставу, казао да процес креирања грађанске државе неће бити толико брз.

"Ово је моменат у коме ми треба да кренемо напред, наравно да се не могу сложити са свим потезима и са свим изјава које су се чуле са свих страна...Мислим да је изјава историјски цитат текста. Наша судбина је ЕУ и треба избјегавати све могуће ситације које би могле да уруше карактер Црне Горе, јер треба да је помиримо", истакао је Абазовић.

Коментаришући изјаве лидера Покрета за промјене Небојше Медојевића да зелена партија као што је УРА не може да води безбједносни сектор, Абазовић је казао да ће његова партија обезбедити експерте и да није сигуран може ли неко ко је палио НАТО заставе да води Министарство одбране.

Додао је да су делегирали експерте који нису чланови платформе "Црно на бијело" како би покрили неке битне функције у новој влади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана