Абазовић: Не постоји раскол унутар владајуће коалиције

Срна
Абазовић: Не постоји раскол унутар владајуће коалиције

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник црногорске владе Дритан Абазовиц тврди да не постоји раскол унутар владајуће коалиције у Црној Гори и оцјењује да је министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић својом изјавом о Сребреници "направио прекршај", а да је до премијера Здравка Кривокапића било "како то вредновати и у којој мјери".

"Он је донио одлуку и сад треба да видимо какве ће та одлука имати импликације укупно на одраз политичке већине", рекао је Абазовић за "Н1".

Додао је да разумије да опозиција потенцира теме које, како каже, није могла да заврши у свом мандату, те објашњава да то чини како би унела раздор, а са циљем заштите свог капитала.

"Али то је морао да разумије и министар правде Владимир Лепосавић", рекао је Абазовић.

На питање да ли Влада Црне Горе има заједнички став по питању Сребренице, Абазовић каже да има заједнички став, а то је да сви морају да поштују одлуке међународних судова.

"И не само међународних судова него и свих оних одлука које су на директан или индиректан начин имале везе са нашом земљом, прошле кроз наше институције…", рекао је Абазовић.

Он је нагласио да Црна Гора има Декларацију о геноциду у Сребреници и оцијенио да мора тога да се придржава.

"То је нешто што је апсолутно ствар принципа", закључио је Абазовић.

Кривокапић тражи опозив министра Лепосавића, који је у парламенту на питање посланика ДПС, да ли признаје геноцид у Сребреници, одговорио да је спреман да призна да се у тој општи догодио злочин геноцида када се, како је рекао, недвосмислено утврди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана