Абазовић: Ко руши владу жели да Црну Гору удаљи од ЕУ

Танјуг
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Црногорски премијер Дритан Абазовић, који је изашао са састанка представника странака које подржавају извршну власт на тему Темељног уговора са СПЦ, изјавио је да свако ко жели да сруши владу, жели да Црну Гору удаљи од Европске уније.

Абазовић је напустио састанак због пута у Аустрију, а на питање да ли је доведен у питање опстанак извршне власти, рекао је да је "могуће да се кренуло у тај сценарио".

"Јутрос из ДПС-а и СДП-а није речено да ће рушити владу, сви су при ставу да се влада очува. Било је и приједлога да се још разговара, не сматрам то недобронамјерним", рекао је Абазовић новинарима и истакао:

"Може влада да се сруши, али онда се руше европски снови владе".

Додао је да су на састанку подијељена размишљања.

"Дијалог помаже, имали смо састанак, он још траје. Наставиће колеге", рекао је Абазовић, који, како истиче, остаје при ставу да тема Темељног уговора са СПЦ не треба да преокупира јавност.

Поновио је да ће се о Темељном уговору са СПЦ данас изјаснити Комисија за политички систем, а да ће сутра бити тема сједнице владе.

"Мислим да је жалосно да се Црна Гора овако бави црквом у туристичкој сезони и у сусрет расту цијена", казао је Абазовић и констатовао:

"Да ли неко жели да дестабилизује Црну Гору и коме то иде у прилог, нека грађани пресуде, то није у корист грађана. Премијер и влада неће подстицати ту дестабилизацију", пренели су подгорички медији.

Он, каже, воли демократске форме.

Премијер је додао и да не мисли да су послије данашњег састанка паметнији, али у сваком случају дијалог помаже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана