Абазовић: Имовина СПЦ биће заштићена

Танјуг
Абазовић: Имовина СПЦ биће заштићена

БЕОГРАД – Измјенама Закона о слободи вјероисповијести које је по други пут усвојила Скупштина Црне Горе биће заштићена имовина Српске православне цркве и добро је да је овај закон усвојен тако да ову тему сада можемо ставити ад акта и бавити се другим стварима, изјавио је потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Он је гостујући на ТВ Прва рекао да мисли да Мило Ђукановић више не може правити проблеме у вези са законом и да сада мора да га потпише.

- Они једино могу да као и остали грађани поднесу иницијативу Уставном суду везано за то је ли на сједници било кворума, али све је регуларно. Тај Уставни суд је ионако крњи суд, политичко тијело које ће такође доживјети велике промјене у наредном периоду, али свакако нико не може против воље народа, а већина посланика је гласала за овај закон - навео је Абазовић.

Упитан да ли је, као што неки знају да кажу, он стварни премијер Црне Горе, одговорио је да није.

- Не, ја нисам премијер Црне Горе. Ја сам вицепремијер, а премијер је Здравко Кривокапић - рекао је он.

Оцијенио је да је нова власт у Црној Гори урадила доста и да није могуће да се у земљи послије 30 или 70 година једноумља за 30 дана успостави скандинавски систем.

Али, како је рекао, најважније је да је систем почео да се демонтира, да су многи људи који су га чинили отишли и да ће многи тек да оду, а такође и да је успостављена стабилност јавних финансија и да борба против корупције даје резултате.

Говорећи о хапшењу Брана Мићуниовића рекао је да га није он ухапсио него црногорска полиција, поступајући по закону.

Навео је да је полицајацима враћен интегритет, јер раније Мићуновића не би смјели ни да зауставе ни да га питају за исправе.

Нагласио је да је овим случајем показано да више неће бити недодирљивих и да ће закон бити једнак за све.

Замољен да прокоментарише изјаву новинарке ТВ Црне Горе која је предсједника Србије Александра Вучића оптужила да је у Црну Гору пред локалне изборе у Никшићу "послао криминалце и паравојне формације", Абазовић је рекао да то није јавни сервис и да је он био његов велики критичар док је био у опозицији.

Оцијенио је да то како ради сада ТВ Црна Гора "катаклизма" и "дно новинарства" и да ће се нова власт трудити да Црна Гора добије пристојан и професионалан јавни сервис који ће бити у служби грађана Црне Горе.

А на питање да ли ће и када доћи у Србију, у шали је одговорио "хоћу, чим ме позовете" и додао да је због ковида било тешкоћа за долазак, али да се нада да ће се та ситуација ускоро промијенити и да ће брзо доћи у Србију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана