Абазовић: Имамо приједлог ко би био предсједник парламента

Г.С.
Абазовић: Имамо приједлог ко би био предсједник парламента

ПОДГОРИЦА - Носилац листе коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић рекао је након консултативног састанка са предсједником Скупштине Црне Горе Иваном Брајовићем да је договорено да се 23. септембра верификују мандати и изабере предсједник новог сазива парламента.

 

"Имамо већ приједлог ко би био предсједник Скупштине. Што се тиче Владе, требаће више времена да се она конституише јер има више обавеза. То се одмах неће десити. Требаће нам одређени број дана", рекао је Абазовић.

Он је додао да се нису осјећале никакве опструкције.

"Успјели смо да у катастрофалним условима побиједимо мафију и надам се да ће то Скупштина да покаже. Због вируса корона морамо да убрзамо процедуру оних којих треба да представљају Владу и Скупштину", рекао је Абазовић.

Милутин Ђукановић, кандидат за посланика коалиције "За будућност Црне Горе", захвалио је грађанима, поручивши да нико не треба да сумња да ова коалиција неће знати да валоризује грађанску вољу без ДПС-а.

Он је оцијенио да неће бити проблем да се формира скупштинска већина, те да је природни пут да лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић буде мандатар.

Бранимир Гвозденовић из ДПС-а рекао је да је та странка показала озбиљност и одговорност као државотворна партија и када побјеђује и када не побјеђује.

"Признали смо резултате, бићемо на сједници, створићемо кворум, даваћемо допринос демократској атмосфери. ДПС има већу одговорност јер је државотворна партија", поручио је Гвозденовић.

Према званичним резултатима парламентарних избора, коалиција "Одлучно за Црну Гору! ДПС - Мило Ђукановић" освојила је 30 мандата, коалиција "За будућност Црне Горе" 27, коалиција "Мир је наша нација" десет, а платформа "Црно на бијело" четири мандата.

Социјалдемократе и Бошњачка странка имаће по три посланика, а СДП два, док ће по једног представника имати Албанска листа "Ник Ђељошај- Генци Ниманбегу" и коалиција "Једоногласно".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана