Абазовић и Радуловић позвали Ђукановића на консултације

Срна
Абазовић и Радуловић позвали Ђукановића на консултације

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић и министар иностраних послова Ђорђе Радуловић упутили су позив црногорском предсједнику Милу Ђукановићу на консултације о, како се наводи, питању повратка амбасадора.

Консултације би требало да буду одржане у уторак, 26. јануара, саопштено је из црногорске владе.

"Организовање консултација представља показатељ демократског капацитета Владе, као и важности дијалога, посебно ради функционисања кохабитације и рјешавања питања о којима постоје различита становишта", наведено је у саопштењу.

Влада је опозвала амбасадоре Дарка Пајовића у Кини, Миодрага Влаховића у Ватикану, Обрада Станишића у БиХ, Сању Влаховић у Италији, Веру Кулиш у Њемачкој, Тарзана Милошевића у Србији и Душанку Јекнић у Уједињеним Арапским Емиратима.

Ђукановић је раније изјавио да се нису стекли услови за доношење указа о опозиву седам амбасадора и навео да му је тај приједлог Владе достављен без ваљаног образложења.

Министарство иностраних послова Црне Горе позвало је све дипломатско-конзуларне представнике да дођу у Црну Гору до 18. јануара, наводећи да неодазивање на консултације, без оправданог разлога, представља тежу повреду службене дужности.

 

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана