Абазовић: Држава поново преузима обједињену Луку Бар

ГС
Абазовић: Држава поново преузима обједињену Луку Бар

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Дритан Абазовић саопштио је вечерас да та држава поново преузима обједињену Луку Бар, јавља портал “Вијести”.

- Исправљамо грешке претходника. Лука Бар ће бити генератор привредног развоја Црне Горе - написао је Абазовић на Телеграм каналу.

Он је навео да је данас, заједно са министром финансија Александром Дамјановићем, почео преговоре са руководством турске компаније “Порт оф Адриа” која управља дијелом Луке Бар.

Састанку су испред “Порт од Адриа” присуствовали Мехмет Кутман, председник и Седат Кара, извршни директор турске компаније.

Абазовић је, како је саопштено из Владе, казао да држава има намjеру да обједињену Луку Бар врати у државно власништво и да, уз озбиљан план и успјешно пословање она остварује много веће приходе него што је то досад био случај.

- На добром смо путу да заокружимо ову трансакцију и да ову важну имовину вратимо у државно власништво - рекао је Абазовић.

Он је оцijенио да се претходна одлука о сегментацији Луке Бар “показала као потпуно промашена политика” и да влада има велику амбицију да обједињену Луку Бар учини генератором привредног развоја који ће промијенити цијелу Црну Гору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана