Абазовић: Београду да буде јасно да је Црна Гора независна

Танјуг
Абазовић: Београду да буде јасно да је Црна Гора независна

ПОДГОРИЦА- Потпредсједник владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас у интервјуу за подгоричке „Вијести“ да „свима треба да буде јасно, нарочито званичницима из Београда који се поприлично баве Црном Гором у посљедње време, да је ово независна држава која самостално одлучује о својој судбини и не пристаје на понижења“.

„Вијести“ додају да је предсједник Србије Александар Вучић изјавио да је Резолуција о Сребреници против виталних интереса српског народа, док је предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић позвао новоизабраног митрополита црногорски-приморског, Јоаникија, „да се укључи у решавање политичке кризе у Црној Гори и да се позабави Кривокапићем“.

Абазовић је рекао и да не постоји страх да ће ДПС да се врати.

-Не постоји бојазан за повратак старог режима. Без обзира на неке несугласице, тешке ријечи или нервозу, сигуран сам да сви представници парламентарне већине неће прокоцкати историјски преокрет који се десио прошлог августа, када је први пут покренут демократски точак. Нарочито што праву демонтажу хоботнице тек очекујемо јер она умногоме зависи од правосудних органа који су на путу своје консолидације - казао је Абазовић.

Он је поручио да Црна Гора води „добросусједску политику“.

-Апелујем на све актере да се манемо национализма, непријатељства и прошлости, јер нам то није донијело ништа добро. Будимо посвећени рјешењу проблема и мијењајмо будућност. Спреман сам на дијалог са колегама, што је у овом тренутку пријеко потребно - закључио је Абазовић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана