Абазовић: Акција хапшења је доказ да сви можемо да радимо

Срна
Абазовић: Акција хапшења је доказ да сви можемо да радимо

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић похвалио је полицијску акцију у којој су јутрос ухапшени службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) због злоупотребе службеног положаја.

“Не желимо никакав утицај на слободно дјеловање тужилаштва ни полиције, ова акција је доказ да сви можемо да радимо”, рекао је Абазовић.

Начелник Одсјека за сузбијање привредног криминала Далибор Медојевић навео је да су на основу оперативних информација формирали предмет “Граница”, током којег су дошли до доказа да је више особа починило кривично дјело из њихове надлежности, што је резултирало привођењем шест особа.

“Једно лице није приведено јер је ковид позитивно, али је обезбијеђено, а једно зато што није доступно. Пријавом је обухваћено и једно правно лице”, рекао је Медојевић.

Државни тужилац Вукас Радоњић оцијенио је да је ово један од значајнијих предмета у Основном државном тужилаштву у Подгорици током посљедњих осам година.

Он је захвалио службеницима Управе полиције МУП-у који су дали допринос, због чега је овај предмет тако брзо завршен.

Радоњић је напоменуо да је осумњиченима на терет стављено продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Он је навео да су осумњичени прво расписали тендер не уважавајући сугестије и приједлоге Граничне полиције, а потом га продужавали док се није пријавила фирма из Србије која је и побиједила на тендеру иако није задовољавала критеријуме по најмање четири основа.

Фирма која је регистрована за продају тепиха сумњичи се да је жалбом поднесеном тендерској комисији помагала да се продужи вријеме како би београдска фирма могла да испуни услове предвиђене тендером.

Полиција је јутрос привела више лица због сумње у злоупотребу службеног положаја и несавјестан рад приликом спровођења тендера за електронски надзор границе, гдје је откривена проневјера више од милион евра из донације ЕУ.

Приведени су чланови Тендерске комисије за спровођене јавне набавке опреме за праћење граница Татјана Дробњак, Војин Рондовић и Зоран Милић.

Такође су приведени чланови Комисије за праћење реализације уговора који је закључен са предузећем “Макина секјурити” у марту 2018. године, Бојана Лучић, Иван Гломазић, као и одговорно лице из фирме “Фор лајт” Вишња Ђуровић, која је учествовала на тендеру, а бави се продајом тепиха.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана