Митрополит Порфирије, Јосиповић: Духовни идентитет темељ за грађење мостова сарадње

Срна
Митрополит Порфирије, Јосиповић: Духовни идентитет темељ за грађење мостова сарадње

Загреб - Његово високопреосвештенство митрополит загребачко-љубљански Порфирије рекао је предсједнику Хрватске Иви Јосиповићу да му је приоритет пасторални рад међу вјерницима у сврху грађења њиховог духовног идентитета, који је у свим вјерским заједницама темељ за грађење мостова пријатељства и сарадње.

Митрополит Порфирије је током пријема код хрватског предсједника нагласио да има добра искуства са државним и градским властима на свим нивоима, те у успостављању добрих односа с Католичком црквом и другим вјерским заједницама на трагу свога претходника митрополита Јована, саопштено је на веб страници предсједника Хрватске.

"Српска православна црква, као и све вјерске заједнице у Хрватској, живи у демократском и мултикултуралном друштву у којем су правно добро регулисани односи с вјерским заједницама у складу са стандардима Европске уније", рекао је митрополит Порфирије.

Јосиповић је увјерен да ће митрополит Порфирије доприносити промовисању солидарности и мира, те екуменског и међувјерског дијалога, као и његов претходник митрополит Јован.

Предсједник Хрватске је оцијенио да су разложност, толеранција и жеља за узајамним разумијевањем важне претпоставке друштвеног бољитка и стварања животног окружења у којему се сваки човјек – био вјерник или не, осјећа сигурним, прихваћеним и вриједним поштовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана