Tужилаштво било наложило провјеру о могућим наоружаним људима у Цетињском манастиру

Тањуг
Tужилаштво било наложило провјеру о могућим наоружаним људима у Цетињском манастиру

ПОДГОРИЦА - Основно државно тужилаштво (ОДТ) на Цетињу није захтијевало претрес Цетињског манастира, али је, уочи устоличења митрополита црногорско-приморског Управи полиције било ургентно наложено да оперативним провјерама утврди да ли у манастиру има наоружаних људи, изјавио је за “Побједу” руководилац ОДТ Душко Милановић.

“Истог дана (4. септембра) је наложено Управи полиције - Одјељењу безбједности Цетиње да оперативним провјерама на терену утврде да ли у Цетињском манастиру има лица која посједују ватрено оружје или друга средства подобна за извршење тешких кривичних дјела и ургирано је за хитно поступање по том захтјеву”, наводи се у одговору Милановића на упит подгоричког листа.

Он није прецизирао да ли је Управа полиције - Одјељење безбједности Цетиње поступила по налогу Тужилаштва и какве су оперативне мјере предузете.

Из ОДТ је саопштено да је поводом новинарских чланака о наоружаним особама у Манастиру од 4. септембра формиран предмет.

На Цетињу је 5. септембра, током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, дошло до сукоба противника његовог устоличења у Цетињском манастиру с полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана