Зоран Талић: Дневни центар од велике помоћи за родитеље

А.С.
Зоран Талић: Дневни центар од велике помоћи за родитеље

Бањaлука - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић и директор Удружења „Дајте нам шансу – звјездице” Жељка Перишић Нинковић разговарали су данас о активностима и плановима за рад дневног центра овог удружења, те договорили наставак сарадње и у наредном периоду.

 Талић је истакао потребу да се направи прецизна евиденција о томе колико у граду има особа са потешкоћама у развоју и које су њихове потребе.

„У наредном периоду требало би урадити за све мјесне заједнице евиденцију особа са потешкоћама у развоју и њиховим потребама како би се могла пружити што квалитетнија помоћ”, рекао је Талић.

Он је позвао надлежне институције да се законски и институционално јасно дефинишу  егзистенционална питања особа са потешкоћама у развоју када дођу у одређене године јер су овисни о родитељском старању. Навео је и да Бањалука може бити добар примјер када су у питању дневни центри за рад са особама са потешкоћама у развоју за остале локалне заједнице како у Републици Српској тако и у БиХ.

Талић  је изразио задовољство што је Удружење „Дајте нам шансу – звјездице” преданим радом дошло до до тога да пружа квалитетну инклузију како породицама, тако и њихово дјеци са околином.

 Перишићева се захвалила Талићу на посјети, те навела да ово удружење активно ради и биљежи добре резултате, како би особе са потешкоћама у развоју укључиле у друштвене активности.

 „Осим различитог спектра активности које смо припремили за наше кориснике, како би и њима, али и њиховим породицама олакшали живот, просторије нашег невног центра су у потпуности прилагођене како најмлађим, тако и корисницима који имају више од 18 година”, рекла је Перишићева.

 Према њеним ријечима, корисници у сервисном центру Удружења могу се бавити спортским, музичким, али и другим активностима.

„Посебно смо поносни на нашу фолклорну секцију, коју организујемо у сарадњи са Културно – умјетничким друштвом 'Чајевец' , која је прва инклузивна фолклорна група у БиХ”, рекла је Перишићева.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана