Змије плаше мјештане Кочићевог вијенца

nezavisne.com
Змије плаше мјештане Кочићевог вијенца

Бањалука - Уплашени мјештани насеља Кочићев вијенац, посебно они који живе у Улици Стојана Новаковића, жале се да свакодневно испред својих кућа и зграда срећу змије, које долазе са непокошених јавних површина.

"Није нам свеједно када сваки дан сретнемо змију. Прије неколико дана сам на путу испред зграде нашла мртву змију, највјероватније ју је убила мачка", рекла нам је забринута читатељка "Независних".

Истакла је да у задње вријеме због страха од напада змије дјецу не пушта да се играју испред зграде.

"Страх нас је да ће нас ове змије напасти, посебно дјецу, јер нисмо сигурни да ли су отровнице или не. Велики проблем је што су се змије накотиле у високој трави, која се ријетко коси", казала је читатељка.

У предузећу "Еко-бел" кажу да су запримили дојаву о змијама у овој улици у насељу Кочићев вијенац.

"Због промјенљивих временских прилика, на терен ћемо изаћи за неколико дана када се вријеме устабили и урадити заштиту од змија", рекла је Невена Косић, еколог у "Еко-белу".

Додаје да су до сада имали више дојава у вези са змијама, те да су редовно излазили на терен и на сигуран начин их уклањали.

"Змије смо премјестили на безбједне локације. Све змије које смо уклонили ове и прошле године биле су безопасне за људе и ниједна није била отровница. Већина тих змија су биле смукови, водене змије рибарице или бјелоушке", објаснила је Косићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана