Зимске службе спремне за снијег

Данијела Стоканић
Зимске службе спремне за снијег

Бањалука - Иако зимска служба званично почиње да ради 15. новембра, предузећа која ће ове зиме чистити и одржавати саобраћајнице спремно дочекују снијег којег су метеоролози најавили у овој седмици.

- Предузећима која ће у наредних неколико мјесеци одржавати градске улице јуче је издато наређење да у случају сњежних падавина почну да раде - рекао је "Гласу Српске" начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

- Иста предузећа ће радити на овим пословима као и прошле године. Абразивни материјал и со су обезбијеђени - нагласио је Новаковић.

Из предузећа "Чистоћа", које већ дужи низ година ради на одржавању и чишћењу градских улица, кажу да је све спремно за прве пахуље.

- Ово предузеће је, кад је у питању зимско одржавање града, задужено за прво и друго градско подручје. Што се тиче оперативе, у потпуности смо спремни, док абразивног материјала немамо довољно за цијелу зимску сезону - рекао је директор овог предузећа Александар Бајић.

Шеф техничке припреме у предузећу "Еко-еуро тим" Радосав Чубриловић рекао је да је све спремно за почетак нове сезоне.

- Абразивног материјала за сада имамо довољно, а од прошле године нам је остало и нешто соли. С обзиром на то да је снијег најављен ових дана, већ смо поставили и машине за чишћење снијега на појединим мјестима - казао је Чубриловић. Додао је да ће екипе овог предузећа ове зиме чистити и одржавати улице од моста у Карановцу, преко десне обале Врбаса па све до Слатине, као и дио четврте зоне града.

Предузеће "Мркоњић путеви" и ове године ће чистити и одржавати магистралне и регионалне путеве, укључујући и дио пута од насеља Српске топлице преко Кола и Стричића до Чађавице.

- С обзиром на то да је основна дјелатност овог предузећа одржавање и чишћење путева, ми смо спремни и у љетном периоду, а камоли сад. Располажемо довољним бројем људи, механизације и потребном количином соли и абразивног материјала - рекао је директор овог предузећа Тривун Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана