Зимска чаролија од 7. децембра до 5. јануара

Јасмина Перишић
Зимска чаролија од 7. децембра до 5. јануара

Бањалука - "Зимзоград", четврта по реду зимска чаролија, одржаће се на Тргу Крајине и парку "Петар Кочић" од 7. децембра до 5. јануара, а и ове године биће богатији за клизалиште, наступе домаћих и регионалних музичких група, те бројна изненађења за посјетиоце.

Рекла је ово директор агенције "Минт", која организује "Зимзоград", Милена Мијатовић на јучерашњој конференцији за новинаре. Истакла је да ће ове године зимски град бити љепши, свечанији и садржајнији.

- Потрудили смо се да задовољимо све музичке укусе, па ћемо довести бројне бендове у "Зимзоград". На отварању 7. децембра у 18 часова биће приређен концерт групе "Заа" из Београда, али и традиционални долазак Дједа Мраза са свјетлосним перформансима. Након тога на стејџу ће наступити и бањалучки бенд "Тупас мене". Наредних дана долазе нам из Београда "Dr Project Point Plank Blues Bend", "Перпетуум мобиле", "Ајри ФМ", "Севдах бејби" и "Трибјут бенд" Бијелог дугмета. Посјетиоце очекује и много тамбураша, ди џеј ноћи и других изненађења - рекла је Мијатовићева.

Додала је да ће најмлађи добити клизалиште у парку "Петар Кочић" на 500 квадратних метара.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је значај "Зимзограда" као једног од најважнијих елемената новогодишњег програма и садржаја.

- Жеља нам је да се за вријеме новогодишњих празника интензивно послује, живи и забавља, али и да град привуче госте. У новогодишњој ноћи бина ће бити постављена на главној градској улици Краља Петра Карађорђевића, а још се преговара који музичари ће наступити. Режим саобраћаја 30. и 31. децембра биће измијењен због постављања главне бине и прославе Нове године. Предложићемо Скупштини града и продужетак радног времена за кафиће. Желимо да употпунимо угоститељске и туристичке садржаје, али објекти у стамбеним зградама неће радити дуже јер се мора поштовати јавни ред и мир - казао је Радојичић, додавши да ће бити окићени како центар тако и улази у град.

Нагласио је да ће у зависности од програма "Зимзограда", у вечерњим сатима бити и повремене обуставе саобраћаја у центру, како би тај дио главне улице био простор за уживање и шетњу.

Туристи

Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин рекао је да су скоро сви хотели попуњени за дочек Нове године, те да ће највише туриста доћи из Србије и Словеније.

- "Зимзоград" је једна од атракција која привлачи туристе. Доказ да вриједи је и то што градови у региону попут Требиња, Градишке, Прњавора и других општина желе да се угледају на нас и направе нешто слично - рекао је Барашин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана