Зељковић: Локација код УКЦ-а није примјерено мјесто за политичке перформансе

Срна
Зељковић: Локација код УКЦ-а није примјерено мјесто за политичке перформансе

БАЊАЛУКА - Начелник Ургентног центра Универзитетског центра (УКЦ) Републике Српске Славица Зељковић истакла је да је непримјерена било каква злоупотреба особља и пацијената ове здравствене установе, те да локација код УКЦ-а није примјерено мјесто за политичке перформансе.

-Публика у овом случају су зрдавствени радници, то су љекари и здравствени радници, медицински и немедицински радници, који су дошли у недјељу да раде свој посао најбоље што знају - рекла је Зељковићева новинарима у Бањалуци, поводом конференције за новинаре предсједника Градског одбора ПДП -а Драшка Станивуковића код ове здравствене установе.

Према њеним ријечима, публика су и пацијенти који су у УКЦ дошли по помоћ, јер их је натјерала невоља, а не због тога што то желе.

-Све оно што се дешава српском народу на неки начин има утицаја на функционисање и рад УКЦ-а. Ово је највећа здравствена установа у Српској и ми смо уз наш народ у свим тешким тренуцима, јер то тако треба - додала је Зељковићева.

Она је навела да се у овој здравственој установи дневно лијечи више од 1.000 пацијената, у Ургентном центру око 200, Хитна служба свакодневно довози до 50 пацијената, а обави се и 10 хитних операција дневно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана