Зелено свјетло у улици Олимпијских побједника за празну ливаду

Весна Поповић
Зелено свјетло у улици Олимпијских побједника за празну ливаду

Бањалука - Семафор на раскрсници улице Олимпијских побједника и Булевара Српске војске годинама уредно усмјерава саобраћај у свим правцима иако један крак води на празно, али чувено бањалучко поље.

Семафор чека неимаре да изграде крак саобраћајнице која води ка будућем интегралном спортском центру, чија је изградња "у магли". На том мјесту најчешће се примијети и понеки покварени аутомобил који се обично паркира на асфалтно проширење будуће улице. 

У Градској управи су кратко образложили да је раскрсница завршена, али није урађена једна саобраћајница.

- Она ће бити изграђена приликом изградње спортско-рекреативног центра који је планиран на тој локацији - рекли су у Градској управи.

Исто тако, нису прецизирали када би могла почети изградња планираног објекта.

Примјер ове раскрснице није усамљен. Према ријечима предсједника Удружења за унапређење безбједности саобраћаја РС Миленка Јаћимовића, од укупне мреже саобраћајница на територији града око 10 одсто није завршено.

- Један од деценијских примјера је и недовршен источни транзит на раскрсници коју обухвата улицу Мајке Југовића, затим на Обилићеву, гдје се окреће аутобус на линији број 10 - казао је Јаћимовић.

Додао је да је разлика између планских докумената и ситуације на терену доста утицала на овај проблем.

- Проблем су регулациони планови који предвиде једно рјешење, а онда због имовинско-правних односа или недостатка новца пројекти остану незавршени годинама па и више од деценије - навео је Јаћимовић.

Сања Јунгић је рекла да возачи углавном користе тај дио раскрснице за окретање и паркирање пошто се у близини налази парк за псе.

- Необично је, па помало и смијешно да семафор ради. Можда би на неком другом мјесту имао већу функционалност, међутим, можда је добро да је овдје ако неко случајно скрене на зелену површину чувеног бањалучког поља - рекла је Јунгићева.

Улица

Изградња улице Олимпијских побједника почела је у јулу 2006. године, а уложено је нешто више од 1,8 милиона марака. Пуштена је у функцију у октобру 2007. године и спаја улицу Др Младена Стојановића са источним транзитом. Њена дужина је 720 метара, а ширина близу 11 метара. Постављена су и три семафора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана