Због рупа ризичан прелаз преко моста у Српским топлицама

Јасмина Перишић
Због рупа ризичан прелаз преко моста у Српским топлицама

Бањалука - Огромна рупа насред моста у Српским топлицама кроз коју се виде брзаци Врбаса шири страх међу свима онима који преко њега прелазе.

Мјештани Српских топлица кажу да је велико оштећење на коловозу настало још почетком љета те да то није једино оштећење.

- Мост је на још неколико мјеста испуцао и асфалт се полако мрви и пада у ријеку. Преко њега прелазим сваки дан када идем у школу и није ми свеједно. Свако мало се појави нека рупетина коју радници дођу и привремено закрпе. Ова је до сада највећа и њу нико није поправљао. Бојим се да ће неко реаговати тек када се какво зло деси - рекла је мјештанка Српских топлица Ирена Милановић.

И пензионер Садик Вехабовић, каже да је мост дотрајао и зрео за комплетну санацију.

- Мост је веома стар а промет је све већи јер непрестано  аутомобили прелазе преко њега. Због тога крпљење појединачних рупа не даје дугорочне резултате, и оне се поново појаве. Прије два мјесеца су била велика оштећења и на дијелу за пјешаке, али су их закрпили. Тај дио је од дасака које су попуцале и створиле мале провалије кроз које су дјеца могла комотно пропасти. Требало би озбиљно испитати колико је мост уопште стабилан и сигуран - казао је Вехабовић.

И возачи који често користе овај мост кажу да су зачуђени честим оштећењима те огромном рупом коју мјесецима заобилазе а коју нико не крпи.

- Често аутомобилом прелазим овим мостом јер живим у Карановцу па сам већ и навикао да туда возим опрезно. Питам се само како ли је онима који први пут прелазе мостом и не знају за рупе и удубљења. Не знам да ли надлежни чекају да неко поломи ноге и врат па да га окрпе. Туда прелазе и пјешаци и бициклисти, а у вечерњим сатима је мост слабо освијетљен - рекао је Александар Голић.

Из Градске управе су рекли да ће до краја седмице кроз редовно одржавање градских саобраћајница, санирати и оштећења на мосту у Српским топлицама.

Зелени мост

Слична оштећења имао је и Зелени мост који повезује  Обилићево и Кочићев вијенац. Овај мост по конструкцији веома подсјећа на мост у Српским топлицама и често је имао оштећења на армиранобетонској коловозној плочи али и дијелу за пјешаке. Зелени мост је саниран у октобру прошле године, након вишегодишњег апела грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана