Завршетак инфраструктуре у Пословној зони Рамићи до краја септембра

В. П.
Завршетак инфраструктуре у Пословној зони Рамићи до краја септембра

Бањалука - Рок за изградњу инфраструктуре у Пословној зони Рамићи биће пробијен за десетак дана, а очекује се да буде завршена до краја септембра.

Потврдио је то градоначелник Слободан Гаврановић након што је у петак обишао градилиште у које Градска управа улаже око 1,8 милиона КМ.

- Рок за завршетак радова био је 20. септембар. Међутим, било је благих кашњења у извођењу радова због договарања и координације са осталим учесницима у пројекту, приликом постављања електро и водоводне мреже са надлежним предузећима. Исто тако, један број инвеститора није довољно брзо реаговао и сарађивао са извођачем радова у рјешавању питања будућих прикључака на њиховим парцелама - казао је Гаврановић. 

Напоменуо је да је циљ ових радова, који подразумијевају изградњу водоводне, канализационе и електромреже те саобраћајница, да омогуће инвеститорима што боље услове за изградњу производних хала.

- Од продаје парцела остварен је приход већи од милион марака. Циљ није да продамо земљу већ да зона остварује приходе од производних активности - додао је Гаврановић.

Рекао је да због недостатка новца не могу реконструисати зграду у којој је требало да буду смјештене канцеларије градских, банкарских, поштанских, осигуравајућих и других служби које су требале да буду у функцији развоја Пословне зоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана