Завршено асфалтирање 1,3 километра локалног пута у Драгочају

Срна
Завршено асфалтирање 1,3 километра локалног пута у Драгочају

Бањалука - У бањалучком насељу Драгочај завршено је асфалтирање локалног пута до гробља Црквине дужине 1,3 километра, за шта је издвојено око 90.000 КМ, саопштено је из Управе града Бањалука.

Радове је финансирало Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске на основу захтјева Града, како би се мјештанима овог насеља омогућили бољи услови за живот.

Из Управе града су напоменули да је ове године планирана реализација још неколико значајних пројекта у овој мјесној заједници, те подсјетили да је у току спровођење јавне набавке за реконструкцију моста на локалном путу Градина-Кауре-Шалићи, преко ријеке Драгочајке, чиме ће саобраћајна повезаност ових насеља бити подигнута на виши ниво.

За ове радове предвиђено је око 50.000 КМ.

"У току је израда и пројектне документације за реконструкцију моста у центру Драгочаја, чиме би требало да буде смањен ризик од изливања ријечице Драгочајке, која је због смањеног профила у зони постојећег моста задавала муке локалном становништву протеклих година", навели су у Управи града.

Нови мост ће бити дужине око 12 метара, са двије саобраћајне траке и тротоарима са обје стране, чиме ће и безбједност пјешака бити побољшана.

Према плану надлежног градског Одјељења за саобраћај и путеве, тендер за реконструкцију овог моста требало би да буде расписан половином маја, а у буџету Града за изградњу предвиђено је око 150.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана