Затворен Мекдоналдс у Бањалуци

Данијела Стоканић
Затворен Мекдоналдс у Бањалуци

Бањалука - Једини ресторан чувене америчке компаније за брзу храну "Мекдоналдс" у Бањалуци, а самим тим и Републици Српској, од данас је затворен.

Како су нам објаснили у компанији "Дреамфоодс ресторани", која је корисник "Мекдоналдс" франшизе за РС, до затварања познатог америчког ресторана, који је био смјештен у улици Веселина Маслеше, популарној Господској, дошло је из пословних разлога.

- Власник франшизе "Мекдоналдс" за Републику Српску у будућем периоду размишљаће и о тражењу алтернативних локација за ресторан и наставиће да разматра опције за развој бренда на тржишту РС - рекли су у Компанији "Дреамфоодс ресторани" .

Додали су да ће сва права на накнаду радника овог ресторана бити испоштована у складу с позитивним прописима у РС. Због затварања ресторана без посла су остала 34 радника.

Бањалучки "Мекдоналдс" отворен је у октобру 2012. године, а инвеститор "Дреамфоодс ресторани" у ресторан у Господској улици уложио је више од 2,5 милиона КМ.

Бањалучани нису изненађени затварањем "Мекдоналдса" . Истина, многи од њих су под чувеним знаком "М" донедавно јели, славили дјечије рођендане, уживали у његовом сладоледу, али сви истичу да су високе цијене биле препрека већој посјети.

- Волим храну у "Мекдоналдсу", иако кажу да није здрава. Жао ми је што ће Бањалука остати без овог чувеног бренда по којем су препознатљиви велики градови широм свијета. Међутим, цијене њихових производа једноставно нису биле за џепове већине грађана Бањалуке. Оброк сластан али мали за седам, осам марака никако се није уклапао у куповну моћ љубитеља брзе хране. Ту су и наше навике да једемо ћевапе, пљескавице, буреке и остале специјалитете, тако да је "Мекдоналдс" за већину био луксуз  - рекао је Бањалучанин Бранко Марковић.

Бањалучанка Јелена Миловановић каже да јој није нимало жао што се "Мекдоналдс" затвара и у Бањалуци.

- У свом животу сам свега два пута ушла у "Мекдоналдс" и то по наговору друштва. Храна је тамо јако скупа. Једноставно, због свог здравља нисам љубитељ брзе хране и зато сам је избјегавала. Више волим појести ћевапе или неки други домаћи специјалитет, који су, узгред, много јефтинији - рекла је Миловановићева.

Играчка

Петогодишњи Давид Мишић, којег смо јуче затекли са мајком у "Мекдоналдсу" како са ужитком једе помфрит, каже да му је жао што у Бањалуци више неће бити овог ресторана. 

- Ово је једини ресторан гдје сам уз храну добијао и неку играчку - тужно је одговорио дјечак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана