Зашто бањалучки пензионери не би требало да се аутобусом возе између шест и осам часова

ГС
Зашто бањалучки пензионери не би требало да се аутобусом возе између шест и осам часова

БАЊАЛУКА - Са свим превозницима, али и пензионерима који су добили доживотне бесплатне картице за јавни превоз у Бањалуци, договорено да избјегавају јутарње гужве, а све како би ученици на вријеме стизали у школу, грађани на послове, како се додатно не би стварала гужва.

-То је период од шест до осам часова, то је свакако наш апел према нашим пензионерима, уколико немају неке обавезе, попут одласка доктору – рекла је координатор за спровођење мјере бесплатног јавног превоза Тања Палачковић.

Више од 13 хиљада пензионера и лица старијих од 65 година предало је захтјев за издавање картице за бесплатан јавни превоз.

-Морам да кажем да све тече предвиђеном динамиком, која је чак превазишла и наша очекивања. Пензионери су најодговорнији у нашем граду, то знамо сви, те они своје захтјеве предају уназад 15 радних дана, колико предаја захтјева и траје. Радује нас чињеница да је већ око три хиљаде наших најстаријих суграђана добило своје карте за бесплатан јавни превоз, које могу да користе већ од 1. маја – казала је Палачковић.

Палачковић је и подсјетила на то шта је потребно од документације пензионерима и лицима која су старија од 65 година, као би остварили ово право.

-Они који имају преко 65 година, а немају статус пензионера, потребно је да доставе овјерену изјаву из Градске управе да нису корисници нити једне пензије, копију личне карте и фотографију. Са друге стране, пензионери који примају пензију такође треба да предају попуњен захтјев, те такође копију личне карте, фотографију и чек од посљедње пензије. Ми смо омогућили да буде што једноставнија процедура, када је ријеч о самом прикупљању документације, али и да сама предаја буде што једноставнија. Наши пензионери могу да предају захтјеве у свих 57 мјесних заједница, док је интересовање за предају највеће у згради бившег Војног одсјека и у просторијама Удружења пензионера града Бањалука у Грчкој улици. Пријаве немају рок трајања, можете предати захтјев било када – казала је она.

Напомиње да карта важи за све линије градског и приградског превоза на територији Бањалуке.

-На примјер – од Старчевице до Поткозарја, па од Поткозарја до Бронзаног Мајдана. Дакле, имате једну карту и користите је за све правце – поручила је Палачковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана