Замијењена 103 шахта и 88 сливних решетки

В. П.
Замијењена 103 шахта и 88 сливних решетки

Бањалука - На одржавање и хитне поправке објеката за одводњу, као и на замјену поклопаца канализационих шахтова и сливних решетки из буџета града лани је потрошено око 342.000 КМ.

Потврдили су то у Одјељењу за комуналне послове и додали да су замијењена 103 поклопца шахтова, 88 сливних решетки са рамом, седам рамова и тешких поклопаца са канализационих шахтова.

- Санирана је бетонска плоча на једном канализационом шахту са уградњом рама и поклопца. На десет мјеста саниране су бетонске плоче уградњом новог рама и поклопца са шаркама - речено је у овом одјељењу.

Навели су да је у 2016. години израђен и по један нови канализациони шахт на коловозу и зеленој површини, те санирано шест постојећих шахтова на коловозу.

- Изграђено је шест нових сливника и санирано 15 са замјеном гусане решетке. Исто тако, замијењене су каналске решетке у дужини од 31 метра - казали су у овом одјељењу и додали да су током године чишћени шахтови, сливници, каналске решетке, те испиране канализационе цијеви.

Прецизирали су да су поклопци шахтова и сливне решетке замијењени у улицама Др Војислава Ђеде Кецмановића, на дијелу од улице Саве Љубоје до Симе Миљуша, Српских устаника, на дијелу од улице Стевана Булајића до Огњена Прице, Радоја Домановића, на дијелу од западног транзита до улице Мухамеда Мехмедбашића, као и у дијелу Булевара Живојина Мишића, те Крајишкој, Милана Радмана, Паве Радана и улици Вида Симурџића.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана