За стипендије 1,6 милиона КМ

И. П.
За стипендије 1,6 милиона КМ

Бањалука - За наредну школску 2016/2017. годину биће издвојено 1,6 милиона КМ за стипендије ученика средњих школа и редовних студената првог циклуса на високошколским установама.

- Појединачни износи стипендија остали су непромијењени и износе 80 КМ за ученике и 130 КМ за студенте по основу социјалног статуса и успјеха у школи односно студију - стоји у одлуци коју су одборници изгласали на посљедњој сједници 24. јуна.

Дефицитарна занимања за ученике средњих школа су механичар расхладне и гријне технике, текстилни техничар и армирач-бетонирац. Дефицитарне струке на високошколским установама су дипломирани инжењер електротехнике, електроенергетика и аутоматика, дипломирани инжењер текстилног инжењерства, обућарска технологија и дизајн; професор математике и информатике и професор математике и информатике за основну школу.

- За дефицитарна занимања стипендије су 160 КМ за ученике и 250 КМ за студенте - наведено је у одлуци.

Ученици средњих школа и студенти првог циклуса на високошколским установама, који су у прошлој школској години добијали стипендију за дефицитарна занимања, а која у наредној школској години нису дефицитарна, имају право на стипендију до завршетка образовања у тим струкама, уколико испуњавају услове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана