За спортске секције у школама 250.000 КМ

Ј. Ц.
За спортске секције у школама 250.000 КМ

Бањалука - Град ће ове године распоредити новац за спорт по новим критеријумима и начину бодовања, у намјери да се на равноправан начин вреднују спортски резултати.

- Први пут имамо јасан и транспарентан начин бодовања спортских резултата и одређена је финансијска вриједност сваког оствареног бода - казао је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

Он је нагласио да се први пут системски ради и на развоју школског спорта, за који је повећан буyет за 250.000 КМ, и којим ће бити обухваћено око 10.000 основаца.

- Реализоваће се и пројекат "Спорт доступан дјеци" којим се планира суфинансирање чланарине у спортским организацијама за дјецу нижих узрасних категорија која су у систему такмичења. Подршка неће изостати ни за пројекат бесплатне обуке непливача, кроз коју годишње прође најмање 500 дјеце других разреда основних школа - навео је Бањац.

Нови начин суфинансирања активности спортских организација урађен је у складу са новим програмом развоја спорта за период 2018-2022. године. Овај документ наћи ће се пред одборницима на сједници Скупштине 21. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана