За санацију фасада град помаже са 200.000 КМ

И. П.
За санацију фасада град помаже са 200.000 КМ

Бањалука - Градска управа ће са 200.000 КМ суфинансирати санацију фасада на стамбеним зградама, а заједнице етажних власника могу се пријављивати на јавни позив до 8. јула.

- На овај начин желимо помоћи грађанима у остваривању њихових потреба приликом одржавања зграда - рекли су у Градској управи.

Објашњавају да ће санација зграда бити урађена у овој години.

- Средствима која су намијењена у ове сврхе биће финансиран дио трошкова, и то минимално уз учешће заједница етажних власника од 30 одсто - казали су у Градској управи.

Вриједност радова на фасади не може бити мања од 10.000 КМ, а пријаве за дјелимичне поправке на фасадама неће бити прихваћене.

- Утврђивање ранг-листе стамбених зграда биће рађено по шест критеријума и то по проценту учешћа у радовима, измирености комуналне накнаде, години изградње, локацији, посједовању пројектне документације и урађеном енергетском прегледу стамбеног објекта - казали су у Градској управи.

Према посљедњим информацијама, на подручју града било је 1.230 регистрованих заједница етажних власника. Фасаде великог броја зграда су у лошем стању, а за њихову санацију потребно је између 40.000 и 60.000 КМ, зависно од квадратуре зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана