За ратаре 800.000 КМ из градске касе

В. П.
За ратаре 800.000 КМ из градске касе

Бањалука - Почела је исплата подстицаја пољопривредницима за које је град из овогодишњег буџета обезбиједио 800.000 КМ, што је скоро два пута више новца него лани.

У Центру за развој и унапређење села су рекли да је ове године на јавни позив за додјелу подстицајних средстава и премија за развој пољопривредне производње стигла 381 пријава.

Прецизирали су да је од тог броја услове испунило 360 кандидата. Подстицаје ће добити 52 пољопривредника за биљну производњу, 87 за анималну производњу, 81 за набавку пољопривредне механизације, 43 за набавку стеоних јуница, 90 за набавку пчелињих друштава и седам фирми.

- Комисија која је разматрала пријаве је одлучила да би сви кандидати који су испунили услове за додјелу овог новца, требало да добију подстицајна средства - рекли су у Центру.

Објаснили су да они који испуњавају услове треба да доставе доказе о сопственом учешћу у реализацији пројеката за које су тражили субвенције, након чега се потписује уговор са Центром за развој и унапређење села.

- До 12. јула закључена су 93 уговора, за које је уплата у току. У наредном периоду ћемо наставити потписивање уговора са осталим корисницима - рекли су у Центру.

Истакли су да су ове године пољопривредници показали већу заинтересованост за подстицаје него лани када је новац добило 189 корисника у износу од 477.614 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана