За обнову школе у Шарговцу 200.000 КМ

Сања Амиџић
За обнову школе у Шарговцу 200.000 КМ

Бањалука - Основна школа "Ђура Јакшић" у насељу Шарговац ускоро би требало да добије нови кров, фасаду и спољну столарију, а 200.000 марака у те намјене обезбијеђено је из Развојног програма Уједињених нација.

Директор ове школе Дарко Томић рекао је да је у току поступак за избор најповољнијег извођача радова.

- Поступак избора требало би да буде окончан почетком фебруара, док се почетак радова очекује половином истог мјесеца - рекао је Томић.

Он је додао да ће за реконструкцију крова бити утрошено око 120.000 КМ, док ће остатак новца бити уложен за столарију и спољно уређење објекта.

- По завршетку ових радова приступићемо исушивању и унутрашњем кречењу зграде, јер су зидови од велике влаге мокри и пуни гљивица - казао је Томић и додао да кров тренутно прокишњава на неколико мјеста те да су дуж ходника постављене канте за сакупљање воде.

Ученици који похађају наставу у овој основној школи радују се обнови објекта, јер, како кажу, досадило им је да бораве у неусловним учионицама.

- Када пада јака киша вода капље на доста мјеста, због чега су чистачице принуђене да постављају канте и често бришу подове - рекла је ученица ове школе Јелена П.

Родитељи ученика такође су незадовољни условима објекта у којима ђаци бораве.

- Школа прокишњава дуже вријеме, зидови су пуни влаге и буђи тако да се плашим за здравље свог дјетета, али и друге дјеце - казала је Миланка Јанковић. Она је додала да је реконструкција објекта неопходна, јер дјеца сљедећу зиму не могу дочекати у оваквом објекту.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Радован Илић рекао је да су приступни путеви ОШ "Ђура Јакшић" у лошем стању.

- Годинама градским властима као приоритете предлажемо реконструкцију ових путева, међутим, још ништа није урађено - казао је Илић. Он је додао да ове саобраћајнице немају израђене тротоаре, чиме је угрожена безбједност ђака.

Огрев

У ОШ "Ђура Јакшић" дрва и угља за огрев има довољно до половине фебруара.

Директор школе Дарко Томић рекао је да се нада да ће Министарство просвјете и културе РС уплатити новац за набавку огрева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана