За нове теретане у Ади, Кочићевом вијенцу и Обилићеву 50.000 КМ

Срна
За нове теретане у Ади, Кочићевом вијенцу и Обилићеву 50.000 КМ

БАЊАЛУКА - Нове теретане на отвореном биће постављене у бањалучким насељима Ада, Кочићев вијенац и Обилићево, за шта је у буџету предвиђено 50.000 КМ, и покренут је поступак за израду идејног пројекта и за добијање урбанистичко-техничких услова, саопштено је из градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Након тога, услиједиће тендер за избор извођача радова и набавку потребних реквизита. Намјера је да грађанима буду омогућени нови спортско-рекреативни садржаји, а, према досадашњој пракси, свака теретана биће опремљена са 12 типских справа.

Када је ријеч о локацијама, из ресорног одјељења су прецизирали да ће справе за вјежбање на отвореном бити постављене уз спортско и дјечије игралиште у насељу Ада, на Кочићевом вијенцу код шаховског игралишта, односно у непосредној близини стадиона Фудбалског клуба "БСК", а у Обилићеву у Улици Марка Краљевића.

Из ресорног одјељења подсјећају да су почетком године отворене три нове теретане, и то у насељима Пријечани, Борик и Побрђе.

"Посљедњих неколико година справе за вјежбање постављене су и у Парку Младен Стојановић, на шеталишту поред ријеке Врбас - између Ребровачког и Венеција моста, на Бањ брду, у насељу Симе Матавуља, на Старчевици, у Лазареву, у кругу Спортско-рекреативног центра "Аквана", те у Чесми и Обилићеву", подсјећају из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана