За изградњу водоводне мреже 650.000 марака

Н. Б.
За изградњу водоводне мреже 650.000 марака

Бањалука - Програмом уређења грађевинског земљишта у 2017. години за изградњу водоводне мреже на подручју града планирана су средства у износу од 650.000 КМ

- Од овог износа 350.000 КМ биће утрошено за изградњу водовода у улицама Краља Александра Првог Карађорђевића, Приштинској, Билећкој, Бранка Грпчића, Франца Шуберта и Ђорђа Јоветића, Дујке Комљеновића, Браће Кукрика, Туњице, Тузланска, те краку улице до Друштвеног дома у Поткозарју - саопштено је из Градске управе.

Како је предвиђено поменутим програмом, 300.000 КМ биће усмјерено на радове на измјештању водовода Рекавице - Кола, Рекавице - Благојевићи, Пискавица, те водовода Горња Пискавица и Јаруге - Талићи.

Како су још навели у Градској управи током прошле године урађене су секундарне водоводне мреже у огранку улица Тешана Подруговића, Вида Њежића, у насељу Новаковићи, примарне водоводне мреже Пискавица (Шева) - Талићи - Јаруге - крак један и у Радосавској, као и градски водоводни систем дистрибутивне мреже у МЗ Пискавица - крак трећи, те измјештен цјевовод у Рамићима.

- Преостало је да буду завршени водоводи за насеље Чесма крак код резервоара - друга зона, те водоводне мреже у огранцима Косовске улице и у улици Браће Милетић, за које су уговори са извођачима радова потписани крајем прошле године - истакли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана