За боље услове наставе 600.000 КМ

Јелена Станић
За боље услове наставе 600.000 КМ

Бањалука - Ђаци и наставници из 16 основних школа са подручја Бањалуке у новој школској години требало би да имају боље услове за рад, у оквиру великог пројекта обнове школских објеката вриједног око 600.000 КМ.

- Овај пројекат град, иако нема законску обавезу, наставио је и ове године у сарадњи са републичким институцијама. Из градског буџета је обезбијеђено 150.000 КМ, док је Влада РС обезбиједила 400.000 КМ и предсједница Републике Жељка Цвијановић 57.000 КМ - саопштено је из Градске управе.

Планирано је да током распуста буде урађен дио радова. Једна од школа је Основна школа “Свети Ћирило и Методије” Пискавица, у којој ће бити санирани санитарни чворови. Осим ових радова град ће овој школи суфинансирати трошкове градње објекта за смјештај дрвета за огрев.

- На објекту подручне школе “Мирослав Антић” у Борковићима планирана је замјена крова, за шта је обезбијеђено нешто више од 100.000 КМ. Боље услове од јесени требало би да имају и ученици у школи “Младен Стојановић” у Бронзаном Мајдану, гдје је планирана обнова и крова и тоалета, као и у ОШ “Петар Кочић”, гдје ће бити замијењен дио столарије и санирани подови - истакли су у Градској управи.

Још су додали да ће и ђаци ОШ “Бранислав Нушић” у подручном одјељењу у Доњим Колима нову школску годину започети у бољим условима, као и основци у Куљанима, у чијој ће школи бити санирани паркети у 13 учионица.

- Санација тоалета планирана је и у школама: “Георги Стојков Раковски” (81.037 КМ), “Ђура Јакшић” (37.399 КМ), “Милутин Бојић” - подручно одјељење у Мишином Хану (24.181 КМ) и “Иван Горан Ковачић” (15.000 КМ) - навели су из Градске управе.

За ОШ “Станко Ракита” у Дебељацима издвојено је 13.000 КМ за увођење централног гријања, за ОШ “Вук Стефановић Караџић” 15.000 КМ за замјену дијела унутрашње столарије, а за набавку намјештаја за дограђених осам учионица школе “Бранко Радичевић” планирано је 46.949 КМ.

- Близу 7.000 КМ намијењено је за котловницу за школу у Чесми, а по 5.000 КМ за радове у школама “Милан Ракић” и “Борисав Станковић” - закључено је на крају саопштења у Градској управи.

Очекују додатна средства

У Градској управи напомињу да се  очекују додатна средства из спољних извора за још неколико школа кандидованих за пројекте енергетске ефикасности, а чија би реализација требало да почне наредне године.

- Прошле године различити радови изведени су у 26 основних и средњих школа на подручју града, за шта је издвојено 1,9 милиона КМ - навели су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана