Вртићи на Старчевици и Обилићеву чекају намјештај

Весна Поповић
Вртићи на Старчевици и Обилићеву чекају намјештај

Бањалука - Вртићи у Крфској улици у Обилићеву и у простору бившег ресторана "Огњиште" на Старчевици требало би да почну да раде до краја године под условом да град за њих обезбиједи опрему и намјештај.

Градоначелник Слободан Гаврановић је објаснио да ће наредних дана на ту тему разговарати са менаџментом Центра за предшколско васпитање и образовање.

- Покушаћемо дио средства да обезбиједимо из градске касе, а други дио путем донација како бисмо опремили та два вртића и што прије их ставили у функцију - нагласио је Гаврановић. Додао је да су грађевински радови у Крфској улици завршени.

- На објекту "Огњишта" радови су у завршној фази, а потребно је још урадити само спољно уређење око објекта - навео је Гаврановић.

Рекао је да је припремљена пројектна документација и за изградњу новог објекта вртића "Колибри" у Лазареву.

- Предвиђено је да нови вртић буде изграђен уз већ постојећи, који је предвиђен за рушење - навео је Гаврановић и додао да тренутно траже новац за његову изградњу.

- Ако у наредна два мјесеца не обезбиједимо новац, онда ћемо планирати средства у буџету града за идућу годину - навео је Гаврановић и нагласио да ће за изградњу овог вртића бити потребно више од милион КМ.

Потпредсједник Савјета МЗ Старчевица Дражен Милосављевић је рекао да ће се отварањем овог вртића смјестити само мањи број дјеце из овог насеља.

- Овој мјесној заједници потребан је већи вртић, јер ће и даље велики број дјеце морати ићи у друга насеља - рекао је Милосављевић.

Реконструкција, адаптација и промјена намјене постојећег објекта ресторана "Огњиште" у простор вртића почела је 10. јула. Вриједност уговорених радова износила је 285.170 КМ. Адаптација простора за вртић у Крфској улици почела је крајем прошле године, а у те сврхе град је издвојио 92.394 КМ. Простор се налази у дијелу приземља постојећег колективног стамбено-пословног објекта. У вртићима је тренутно смјештено око 2.200 малишана, док на мјесто у обданишту чека око 1.800 дјеце. У оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање налази се 20 вртића.

Драгочај

Према најавама из Градске управе, малишани у мјесној заједници Драгочај ускоро би требало да добију вртић који ће се налазити у просторијама ОШ "Десанка Максимовић" у том насељу.

- За овај вртић заинтересовани су родитељи 52 малишана. Настојаћемо да у скорије вријеме двије учионице ове школе оспособимо за дјецу предшколског узраста - рекли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана