Вртић у бањалучком насељу Врбања ускоро отвара врата за 50 малишана

ГС
Foto: A.Чавић

БАЊАЛУКА - На радост малишана и њихових родитеља, вртић у Врбањи ускоро ће отворити врата за смјештај 50 малишана.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је обишао овај вртић, казао је да су сви радови на новом вртићу завршени, те да ће овај објекат ускоро бити стављен у функцију.

"Када је ријеч о предшколском образовању, направили смо највећи искорак да дјеца не чекају мјесто у вртићу, што значи да наши малишани имају на располагању додатне капацитете у јавним вртићима, а они који немају мјеста у јавном вртићу могу да упишу приватни и у том случају Град субвенционише трошкове боравка дјеце", рекао је Станивуковић.

Како је додао, нова политика подршке приватним вртићима наишла је на велику подршку родитеља.

"Паралелно с тим отварамо нове вртиће, и то недавно смо отворили први вртић у Куљанима, а ускоро и овај у насељу Врбања. Радови су овдје завршени и успјешно су савладани сви изазови који су били у вези са градњом канализације због приступних парцела", појаснио је Станивуковић.

Град ће наставити, како истиче Станивуковић, даље са улагањима, те да се завршава дјечије игралиште за вртић на Петрићевцу и да се сагледавају могућности обнове вртића у граду у које се деценијама није улагало.

Вриједност објекта у Врбањи је око 800.000 КМ. Републички секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске је учествовао у суфинансирању радова у износу од 47.500 КМ.

Савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић-Бањац казала је да се много тога полаже на равномјеран развој свих насеља.

"Децетрализација у сваком погледу је наша политика и тако ћемо и даље да наставимо како би и се и мјеста удаљенија од града развијала исто као и она у граду", поручила је Савић Бањчева.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић је казала да је вртић завршен, да су презадовљни што се отвара 31 објекат у саставу Центра.

"Вртић ћемо назвати 'Звончица' и у њему ће бити формирана једна јасличка и вртићка група. Сјајно је опремљен на радост и весеље наших најмлађих из Врбање", закључила је куртиновићева,преносе Независне.

С обзиром на то да је објекат саграђен у непосредној близни школе у Врбањи, што граничи са Дебељацима, корист ће имати родитељи из оба насеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана