Вртић Пчелица у Бањалуци добија нову столарију

Весна Поповић
Вртић Пчелица у Бањалуци добија нову столарију

Бањалука - Компанија "Милбауер" финансираће замјену трошне столарије на вртићу "Пчелица" која је стара више од 30 година, чиме ће бити створени бољи услови за боравак малишана.

Уговор о донацији јуче су потписали градоначелник Игор Радојичић и потпредсједник компаније Иван Малић.

- Град на овај начин наставља сарадњу са друштвено одговорним компанијама које учествују у разним пројектима Градске управе. Све досадашње донације односиле су се првенствено на дјецу и породицу. Поклон "Милбауера" искористићемо за замјену и реконструкцију столарије у вртићу "Пчелица", гдје услови за дјецу нису добри, поготово током зиме - казао је Радојичић.

Додао је да је ове године један од приоритета градских власти  повећање капацитета за смјештај малишана. 

- За те намјене планирамо да оспособимо до јесени по један објекат у насељима Росуље, Старчевица и Обилићево, а реконструкција и опремање ће се финансирати средствима града и кроз донације - казао је Радојичић и  додао да ће у тим вртићима бити обезбијеђено мјесто за око 150 малишана.

Напоменуо је да се ове године наставља и акција изградње игралишта у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, те да имају договоре за градњу шест нових.

Говорећи о актуелним темама, Радојичић је најавио да би до краја љета требало да буде припремљена стратегија развоја града за период 2018-2027. године.

- Имамо завршену ситуациону анализу и припремљене стратешке фокусе, визију и циљеве. Сад треба разрађивати даље секторске политике. Наш је циљ и жеља да до љета имамо припремљен документ -  рекао је Радојичић.

Маркетинг менаџер компаније "Милбауер" Ведран Француз рекао је да су овом донацијом жељели да промовишу здраве вриједности у друштвеној заједници.

- Није нам први пут да показујемо одговорност према заједници у којој живимо. Вјерујемо да је потписивање овог уговора само почетак једног чврстог и дуготрајног партнерства - нагласио је Француз.

Вриједност донације је 15.000 КМ. 

Топлана

Игор Радојичић је рекао да је из медија сазнао за кривичну пријаву против предсједника Скупштине акционара, представника капитала града и управе старе "Топлане".

- Од почетка цијелог пројекта сударамо се са нафтним лобијем који се опире новој топлани. Разлог за то су стотине милиона марака које су игри - казао је Радојичић.

Додао је да је дио опозиционих одборника поднио иницијативу Уставном суду РС за оцјену законитости и уставности одлука Скупштине града у вези са испоруком топлотне енергије.

- Они су се опредијелили за борбу јер иду избори. Сигуран сам да ће обје одлуке Скупштине града проћи на Уставном суду - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана